Christie Agema

 Christie Agema is a family photographer from Netherlands, serving families in  Overijssel and Zwolle

Christie Agema

2
2

Ik heb in het begin bijna alleen maar poseerwerk gedaan, ook met kinderen en ja ook newborns. Had een posingbag (zoals dat zo mooi heet), ontelbare haarbandjes, mutsjes en achtergronddoeken en ga zo maar door. Maar iets klikte nooit. Ik kon er in het begin mijn vinger niet op leggen.
De mooie momenten tijdens een sessie waren voor mij altijd de momenten die ouders met hun kinderen hadden als ze zaten te wachten. De knuffels, samen keuvelen. Dat was wat ik vast wilde leggen, dit wilde ik. Net zoals ik bij mijn eigen kinderen altijd al deed en nog steeds doe. Ik richt me alleen op documentaire familie fotografie (of day in the life reportages): gezin, zwangerschap, geboorte en newborn. Spontane, ongedwongen en pure fotografie, die jullie leven vastlegt zoals het is. Ook mijn bruidsreportages hebben deze woorden als thema. Het laten zien hoe de dag echt is verlopen; de emoties en de momenten.

Wat kan ik jullie nog meer over mij vertellen? Ik ben gek op kookboeken, heb er ontzettend veel, een aantal heb ik voornamelijk gekocht vanwege de foto’s die erin staan. En nog een weetje over mij….ik hou van quotes! Diegene die mij volgen op mijn facebookpagina of mijn instagram, weten dit. Ik gebruik quotes vooral om een foto of een serie foto’s te benadrukken. Ze kunnen echt kracht geven aan een foto.

4 Awards for Documentary Family Photography